Direktlänk till inlägg 29 maj 2010

...mamma...

Av Emma - 29 maj 2010 10:26

Linus frågade Malva vad hon ville ge sin mamma på mors dag imorron... Jag sa att jag ville ha ett plommonträd. "Neej, skrattade Malva, hon vill ha en Astridvagn!" "Va?" Vi hörde först inte vad hon sa, men sen fattade jag! Tydligen vill jag ha en dockvagn till Malvas docka i present=) Ja det är ju en bra present som jag skulle ha stor nytta av=)

Malvas dockor heter lite olika från dag till dag, ibland är det Calle och Liam eller Astrid, efter de minsta barnen på dagis. Ibland är det Pettersson och Karlsson;)

  


Malva har förresten fått öroninflammation... fast hon har knappt sagt ett ljud om det... två gånger sa hon att hon hade ont i örat, samma öra båda gångerna... Dessutom har hon haft svårt att sova på nätterna och därför varit mycket trött och hängig på dagarna, med feber från och till och ingen matlust alls! Stackarn! Så när hon nu sa att hon hade ont i örat så ringde jag doktorn, tänkte att nåt måste det i alla fall vara... Och det var det alltså.. så nu äts det penicillin för fulla muggar... Jätteäckligt, men så duktig är hon på att dricka den=)

Faktiskt så skolkade jag ett par timmar i torsdags, svärmor passade barnen och jag sprang på stan... Malva fick en present för att hon var så duktig (som hon skulle fått ändå, men i alla fall) När jag kom hem, visade jag henne lite försiktigt vad jag hade i påsen... Drog upp en liten, liten bit så hon bara såg ett Hello Kitty märke... "En Hello Kitty pyjamas!!!!!" Skrek hon upphetsat! "Farmor jag har fått en Hello Kitty pyjamas!!" Att hon kunde veta det bara genom att se en bit tyg förstår jag inte, men så glad har jag nog inte sett henne bli för någonting förut, möjligen när hon fick sin Labansnutte nr 2;) Så då var det värt det, även om jag inte är överdrivet förtjust i Hello Kitty...


Love och Noah är två riktiga busfrön! Kan räkna upp hur mycket bus som helst, oftast är det Love som är värst, men Noah kan han med=)

Det var till exempel Love som lyckade banka med en skruvmejsel i köksgolvet redan innan vi hade flyttat in i det nya köket.... Många fina hack blev det... Ett par dagar senare tog han hammaren och gjorde samma sak=)

Nu är de bannlysta från badrummet, de får absolut inte vara där... Det smälls i toalettlocket, de kryper in i duschen och plaskar i vattnet som blir kvar, lådor dras ut och toalettpapper rivs sönder (det är därför det aldrig sitter något papper i hållaren, ni som har varit här och undrar=))

Häromdagen är de i alla fall och leker på det förbjudna området... Det är svårt att stänga dörren dit ordentligt så den är lätt att knuffa upp för två små pojkar i jakt på bus... Plötsligt hördes ett annat slags plaskande från badrummet, alltså inte från duschen... Springer in och ser efter vad som händer... Kan knappt hålla mig för skratt... Golvet är dyngsurt... Love är jätteglad... Tittar glatt på mig samtidigt som han doppar sin tigersnutte i toalettstolen och sen håller upp den för ansiktet... Han tvättar sig alltså... eller snutten kanske=) Allt är bara såå blött, golvet och Love och snutten och även Noah lite grann... Men han är så söt så det är svårt att bli arg, bara torka upp och byta om... Tur vi har en snutte i reserv, för han blir jättearg när jag tar den plaskvåta ifrån honom=)


I torsdags hände något annat som fick Linus att på kvällen gå ut och skruva ur lådlåsen på de gamla skåpen och montera i dem i de nya, något som har varit på gång ett tag... Love och Noah har fått in vanan att gå in i köket och dra ut den nedersta skafferilådan och ta en skorpa, till följd av detta brukar vi ha smulor i hela huset då de glatt traskar runt och äter på sina skorpar...  Det är först de senaste dagarna som de har kunnat dra ut lådan själva, annars har de bara gått dit och sedan väntat på att jag skulle ge dem... Så nu tröttnade jag på smulorna och flyttade skorporna, sen satte jag mig och höll Malva och hennes välling sällskap i soffan... Love och Noah höll sig i köket, men det var okej tänkte jag eftersom det nu inte fanns något de kunde nå... De höll sig där rätt länge, vilket är ovanligt eftersom de brukar vilja vara där jag är... Bus på gång alltså!

Gick ut i köket och där står Love i godan ro och  skopar ut skopa efter skopa med oboypulver över hela köksgolvet, i hela lådan och över hela sig!!! Kul!! Inte!

Bara å städa igen... Men innan dess hinner de springa runt i huset och lämna skitigt små oboyfotavtryck överallt=)

    


Mammas små änglar!=)  


Eva: Roligt å höra att nån saknar oss=) Hoppas vi är friska på onsdag, men det tror jag! Orkar inte vara isolerad längre...


 
 
Ingen bild

Tant Mia

29 maj 2010 18:50

Åhh de små busungarna. Bra vänta tills vi kommer hem då ska vi lära dem ännu flera bus! :) ses snart! Kramar!

 
Ingen bild

Eva

29 maj 2010 20:56

Hejdu
Duverka ha lika roligt som vi har här =) Grabbarna bus hittar pådet mesta här med alltså fullt ös hela tiden.

 
Paula

Paula

30 maj 2010 15:16

Då ska det nog inte vara några problem att få det igen, om du har blivit lovad det tidigare. Det är bara att klaga och berätta hur dåligt man mår ;)

http://paularyberg.blogg.se

 
Ingen bild

Moster

1 juni 2010 22:17

Sådant bus borde du fota! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 5 juli 2012 20:45

J(app)! Måste ju testa nya appen;)

Av Emma - 29 juni 2011 19:58


Ojojoj vilken nostalgi att läsa här igen! Vad mycket som har hänt på ett år!!!!   Barn har börjat på dagis, jag har varit arbetslös, startat syjunta, fått jobb, skaffat en massa höns, ett par kaniner och några vaktlar... Malva har blivit blöjfr...

Av Emma - 28 november 2010 14:20

Är med och tävlar om en almanacka hos Pumpalicious var med du också http://pumpalicious.blogspot.com/2010/11/tavlingsdags.html ...

Av Emma - 16 november 2010 20:04

Är med och tävlar om dessa fantastiska tyger hos re-dizain Var med du också! ...

Av Emma - 30 juni 2010 21:14


Letade som fanken efter telefonen tidigare idag, till slut gjorde jag en sökning på den... Gissa var den var?! I tvättmaskinen! VEM kan ha lagt den där?=)   ...

Ovido - Quiz & Flashcards