Alla inlägg den 10 juni 2009

Av Emma - 10 juni 2009 10:33

Jessica... typ en sån här?!


Av Emma - 10 juni 2009 09:24

Börjar bli lite trist nu... Har tröttnat på koliken- kan ju inte göra någonting! Utom just ta hand om barnen, ingen lattemamma här inte=) Men det lägger sig nog snart och då kanske vi kan börja leva lite...


Koliken går upp och ner just hela tiden, men jag tror deras mattider har hållt i sig i alla fall några dagar nu... Ungefär samma tider dygnet runt nu- alltid något! När Malva var i pojkarnas ålder sov hon hela natten, från tio till fem... Så är det inte nu, och kommer säkert inte att bli heller eftersom de är två! De åt vid sex och halv sju igår kväll sedan år Love igen vid halv tio... Noah sov enda till halv ett! Och då åt Love med vid ett, sedan åt de igen vid fyra och var ganska oroliga sedan dess... tidiga mornar blir det;-) Men idag sov i alla fall Malva enda til kvart i sju! I måndags vaknade hon halv fem och ville inte sova mer... Vi fick alltså gå upp! Fast sedan slocknade hon i min famn redan kvart i tio, precis som jag skulle börja förbereda för en promenad! Så vi fick vackert stanna hemma... Sedan sov hon i nästan fyra timmar, försökte halvhjärtat väcka henne ett par gånger, men hon var verkligen supertrött! Men hon somnade snällt igen på kvällen ändå...


Så ser alltså mina dagar ut... Hämtning och lämning på dagis- enda gången jag ser några människor;-) Sedan är det matning för hela slanten, eller somning eller tröstning:-) Fast deras utbrott har verkligen minskat i styrka! Nu är det mest lite smågnäll och att de ligger och vrider på sig och inte kan somna fast de är trötta... Bara något riktigt skrikigt om dagen... Men snart är de tre månader och då....:-)


Vi var tidiga till dagis idag.. skulle försöka undvika utbrotten som jag väntade mig skulle komma då, brukar vara vid den tiden... Kom för sent igår av just den anledningen... Vi var alltså skittidiga! Kändes lite pinsamt att komma så tidigt (typ en halvtimme innan) så körde lite omvägar till dagis för att de skulle hinna somna... stannade till och med ett par gånger och de dem napparna, men inte då! Självklart somnade de inte! När vi kom till dagis var de fortfarande klarvakna;-) Men de satt så tyst och snällt hela tiden medan jag lämnade Malva.. Såna godingar;-)


Och Malva sen då, hon är ju så super vissa dagar (rätt ofta faktiskt) I morse, en bra stund efter hon hade ätit frukost, klättrade hon upp i sin stol vid bordet... Smörgåsen som hon knappt hade rört låg givetvis kvar (hinner inte med såna bagateller som att duka unden på morronen) och pappret som jag hade torkat hennes händer med var med kvar... Så satt hon där och la handen rätt i smöret på mackan "ojsan" och torkade av handen på pappret och så samma sak igen "ojdå" och torkade igen... Vilken rolig lek;-)

Sen när vi kom till dagis sa hon redan på parkeringen "Ot-to" "Inna" (Minna) så de skulle hon visst leka med idag;-) Så det här med ett nytt ord varje dag verkar hålla i sig... Idag var det Minna, igår var det boll och i förrgår var det fisk... Kul!;-)


Ber om ursäkt för de långa (och kanske inte så roliga) inläggen, men det gäller ju att passa på medan tid finns;-)

Ovido - Quiz & Flashcards