Alla inlägg under maj 2009

Av Emma - 17 maj 2009 19:33

Japp vi lever ;-)... Mycket att göra bara... Har varit på väg med ett inlägg många gånger, men fått avbryta av en eller annan anledning, men nu sover alla barnen snällt...


I torsdags var Johanna och Amanda här en stund (tack för de fina kläderna), jättekul att ses även om man inte hinner prata så mycket som jag skulle vilja;-)... Men passade i alla fall fall på att utnyttja henne och få lite hjälp med matning;-) Och Amanda var såå snäll, sa inte ett knyst om att mamma hade en bebis i famnen!


Hade den här träffen ägt rum för typ tolv år sedan (Shit är det så länge sedan?!) hade vi nog gjort varma mackor och kollat på Dirty Dancing... Tillbringade nästan en hel sommar med det;-) 

Det är kul att ha en vän som man har känt så länge, även om det har varit avbrott under några år... Jag har plockat fram mina gamla dockkläder till Malva och bland dem låg en tröja som min farmor har stickat, röd och vit med mitt namn på... Den låg framme när Johanna var här och jag visade den... Då sa hon att den tröjan har jag på mig på en bild i hennes bebisbok, under rubriken "Första besöken" eller nåt liknande... Häftigt! Har verkligen känt varandra hela livet:-)


Senare samma dag, när Linus kommit hem, stack jag och Malva in till stan för mer shopping:-) Det gick jättebra och Malva var så snäll... ett tag i alla fall... På Kappahl ville hon inte bara sitta i vagnen och var lite kinkig en stund, men det gick snabbt över... Dessutom dök hon ner under en klädställning... när hon dök upp igen hade hon hittat en gammal godisbit som någon slängt- Gott, tyckte Malva;-) Örk, sa jag!


Annars har vi inte gjort mycket i helgen... Fast Hanna, Fredrik och Cesar var här en stund i lördags förmiddags... Det var trevligt som alltid... Cesar och Malva lekte så fint ihop, riktigt lekte!

Och så har svärfar varit här och fyllt Malvas sandlåda, dit går/springer hon så fort vi går ut... Får inte nog av att baka sandkakor;-) Sand överallt!


Just det, så har tvillingarna blivit hela två månader med! Tiden går snabbt!

Iband känns det som om det är lugnare med deras kolik, men det är svårt att avgöra... Känns ju bra så länge de inte skriker och när de gör det känns det som en evighet:-/

Häromnatten ville inte Love sova efter ett mål och jag hade inte hjärta att släcka lampan- han var så glad och skrattade och hade sig! Var säkert vaken nästan en timme extra för det, men den sömnen offrar jag gärna... Vill ju att de ska vara glada, då kan man ju inte tvinga dem att sova när de väl är det;-)

Nu väntar ny vecka- nya utmaningar!;-)

Av Emma - 13 maj 2009 17:37

Livet som kolikbarn kan inte vara lätt... stackars dem...

Att ha kolikbarn är inte heller så lätt, men det är ungefär som att föda barn; under tiden de skriker är det väldigt tufft, men så fort de har tystnat så glömmer man snabbt hur svårt det var;-) Som i förmiddags då jag tyckte det var riktigt svårt ett tag, jag ville bara hänga upp tvätten och la dem därför i vagnen efter vi lämnat Malva på dagis, men de ville bara skrika... Slutade med att jag fick lämna tvätten och ta ett barn på varje arm och gå in och sätta mig i soffan... Sedan somnade de gott igen...

De har i alla fall lite rutin på skrikandet; de äter och skriker en stund och är oroliga ett tag sedan somnar de tills ganska exakt en och en halv timme efter maten då får de oftast ett riktigt utbrott som varar en stund och så somnar de om- av utmattning, till nästa mål... Nån gång är de lite vakna med;-)

I förmiddags kändes det som om det aldrig skulle ta slut, som om jag alltid skulle få sitta där på soffan med två skrikande barn i famnen- var det så här jag skulle tillbringa min mammaledighet?! Vågar ju knappt gå ut med dem i vagnen längre- tänk om de får ett utbrott?! Men bara för att trotsa mig själv, för att motbevisa mig, bestämde jag mig för att köra till Maxi och Lindex i Olofström en runda...

Som vanligt när vi ska göra något sover de lite längre och klockan var över halv ett när vi kom iväg, men det kändes bra... Det gick bra med!;-) Fick en del handlat även om det tog längre tid eftersom jag fick ha Love på ena armen nästan hela tiden... Men jag kom iväg! Jag fick shoppa! Och dessutom kunde jag till och med prova ett par byxor till mig själv! Som jag köpte!! Ojdå! Hann aldrig in på Maxi och kom lite sent till dagis, men vi klarade det! Så just nu känns det rätt bra igen, även om vi hade lite panik här hemma med ett tag  i eftermiddags när jag hade två skrikande barn i famnen och en Malva som ramlade baklänges ner från soffans armstöd- AJ! Vad hon skrek! Gjorde de alla tre ett tag eftersom jag slägngde de små ifrån mig för att plocka upp Malva... Stackars barn! Men nu klättrar hon nog inte på armstödet mer... på ett tag i alla fall...;-)

Skrikande barn är också ett bra sätt att bli av med telefoförsäljare med har jag märkt... Har sluppit två stycken idag;-)

Av Emma - 12 maj 2009 20:29

Nu har det varit riktigt jobbigt ett tag... orkar inte...

Sedan mitt senaste inlägg har jag, konstant, haft ett barn i famnen... (Japp även nu) En liten matpaus fick jag faktiskt... Men annars har jag haft antingen Love eller Noah eller båda två, mest båda,  hos mig... Inte ens att ligga på magen på golvet har hjälpt... Linus har fått ta Malva, men hon har haft ett riktigt humör med ikväll... blev väl uttråkad när vi inte kunde roa henne... Rena jävelskap har hon hittat på... Så tråkigt... Trodde det var på väg bort, men som det känns nu så har det kanske bara börjat?!... Nu ska jag gå och lägga mig i sängen med barnen på magen och hoppas att de somnar...

Usch usch... jag vill ju njuta av denna tiden, den kommer ju aldrig igen...

...

Av Emma - 12 maj 2009 15:50

Idag har mormor varit här (min mamma alltså) skulle gå på promenad när jag hade lämnat Malva på dagis var det tänkt... Kom på att vi skulle gå ut till havet och ha fika med oss, mysigt... Skulle bara mata barnen först... Givetvis sov de längre bara för det, men Noah vaknade och åt nästan i tid i alla fall... Vi bestämde oss för att gå innan Love hade ätit för han sov så gott... Men precis som vi ska gå vaknar han såklart;-)

Jättefint väder idag, riktigt varmt när det inte blåste... Vi fick vår picknick vid havet ändå, även om Love vakande av magknip två gånger på vägen ut och Noah höll igång en bra stund med... Så tråkigt... Är så jobbigt att se dem ha ont utan att kunna göra något... Det är värre än själva skriken... Men peppar, peppar så är ju nätterna lugna i alla fall:-)


Nu har vi hämtat Malva på dagis med, men var där nästan en halvtimme försent då både Noah och Love skulle äta bara en kvart innan vi skulle ha kört och sedan hade de utbrott i nästan en  halvtimme innan vi kom iväg... Men Malva sov fortfarande när vi kom dit, nu kommer hon väl att vara ännu mer svårsomnad ikväll...

Hon är därute och leker med mormor oah alla hennes hundar just nu... Tycker hon är jättekul... vovvar överallt;-)

Både Noah och Love sover igen, har lagt dem på mage på golvet, då somnar de nästan direkt... Fast Love har rullat över på rygg några gånger;-)

Nu kommer snart Linus hem och sedan ska jag se om jag kan få ut några annonser på tradera, ska sälja en massa kläder nu...

Av Emma - 10 maj 2009 20:30

En jättehärlig dag idag! Så fint väder...


Promenerade till marknaden uppe i byn för att gå en sväng, varmt var det, men skönt;-) Vi tog båda vagnarna och tänkte att Malva skulle sova lite på vägen, vilket hon naturligtvis inte alls tänker göra! Hon ger Laban (snuttisen) till mig och nappen till sin pappa för att inte på något vis bli lurad till somna;-)


Väl framme på marknaden bestämmer Noah sig för att han inte alls vill ligga i vagnen och får ett utbrott, men så fort jag tar upp honom somnar han... Så ner igen och vi hinner ca. två meter innan det är samma visa igen...:-(  Bäst som jag håller på att ta upp honom ur vagnen kommer det fram en kärring ! rent ut sagt! Hon börjar prata på sitt eget språk (som om jag skulle fatta?!) Samtidigt drar hon i myggnätet på vagnen, då kommer hennes man och säger att jag måste ta bort nätet för de kan inte andas för de får inte luft!! Va?! Men jag orkar knapp bli arg, orkar inte bry mig... Vilka människor det finns!

Samtidigt får Love men ett utbrott, men alldeles lägligt dyker först Hanna sedan Malin upp och lugnar ner honom... Så fort han kommer i vagnen igen så börjar han igen;-) Men Noah sover i alla fall:-) Efter ett tag sover båda igen och vi går vidare... Vi handlar lite och börjar gå hemåt...

 Givetvis hinner vi inte ens ut ur byn innan Love vill äta... Så det är bara att sätta sig och mata (nej, syster, vi körde inte vår metod;-)) Och så går vi vidare... Ungefär halvvägs hemma vaknar Noah och ska ha mat... Och samma visa igen... Men hem kommer vi äntligen i alla fall:-) Men vilket kaos det kändes som... Inte så mycket för min del, jag brukar hålla mig lugn i alla lägen, men för alla blickar... Vaddå?! Barn med kolik skriker en del! Vaddå ? Får man inte sitta och mata sina barn på cykelvägen?;-)


Shit alltså... Men allting löser sig alltid...

Och Malva fick i alla fall ett par nya foppatofflor... Orangea blev det... Och sol fick vi... och motion med;-)

Av Emma - 9 maj 2009 13:40

I morse kom jag lite plötsligt på att jag ville ut och gå en runda... Linus som precis hade kört mot stan med Malva fick vackert vända tillbaka eftersom han hade vagnen i bilen;-)

Men allting tar ju lite tid nu för tiden så ungefär en halvtimme senare var vi på väg, boysen och jag... Hade gått om tid tänkte jag, skulle gå Mörrum-Elleholm runt... En bit på väg kom jag på att jag kunde gå till svärföräldrarna- hade varit kul och går lite snabbare... Kunde dessutom passa på att möta upp Linus och Malva där... Vilken bra idé! Promenerade bort mot Bruket... Men när jag kollade på klockan så var det helt plötsligt bara en halvtimme kvar till förmodad mat-tid... Jäklar! Fick vackert vända tillbaka och hann precis in på gårdsplanen när de satte igång! Fast Noah somande om som tur var så jag hann mata Love i lugn och ro...


Peppar, peppar så har de varit jättesnälla både inatt och hela dagen, fast nätterna brukar vara bra, men inget magknip alls knappt och ätit jättebra och till och med lite vakentid utan gnäll!;-) Kanske vänder det nu! Imorse var de vakna nästan två timmar utan gnäll...


Har haft lite lyxtid nu... Alla sover... Fast Malva var svårsomnad idag... Så trött var hon att hon inte ville ha någon pannkaka (är favoriten annars), men ändå ville hon inte somna... Till slut satt Linus henne i bilen och körde en runda! Desperat!=) Skulle inte ta lång tid tänkte vi- två varv runt byn blev det!! Men nu sover hon gott... Och jag har hunnit luncha idag... Kors i taket! Även om jag fick avbryta för att mata Noah... Och nu har jag till med hunnit påbörja dopinbjudningskorten med...

Nu är det snart matdags igen!


Älskar mina barn! (ja, sambon med)

Av Emma - 8 maj 2009 16:30

Har varit på BVC idag... Pojkarna växer som de ska... Idag vägde Love 4345 gram och är 53,5 cm lång, Noah väger 3945 gram och är 52,5 cm lång!

Fick även bekräftat att de faktiskt har ensväng av kolik! Skönk att veta att det är det de lider i alla fall och inte någon allergi... Och så vet man ju att det går över- det finns ett slut på det!:-) Och idag har de (hittills) varit rätt lätta...


Av Emma - 8 maj 2009 16:26

För att återkomma till det där med jobb- jag förstår inte varför det inte kan vara en merit i sig att vara småbarnsförälder?! Det borde det! Som småbarnförälder har/utvecklar man flera egenskaper som är bra att ha i de flesta jobb... Stresstålighet är ett exempel... Tålamod är ett annat ;-) Och så kan man har flera bollar i luften! Tror jag ska skriva det i mitt CV;-)



Ovido - Quiz & Flashcards